pokusaj samoubistvaObrenovac, 27. decembra – Jedna nepoznata dama pokušala je u ovdašnjem policijskom zatvoru da izvrši samoubistvo, vešanjem. Ona je došla u Obrenovac pre nekoliko dana i svojim otmenim izgledom odmah je skrenula na sebe pažnju građana i vlasti, ali niko nije znao o njoj koja je i odakle dolazi. Često je viđana u Obrenovcu i okolini uvek sama. Iz dana u dan izazivala je sve veću sumnju.

Policijski organi da bi utvrdili koja je ta dama, pokušali su da je legitimišu, ali je ona odbila da pokaže ma kakvu ispravu i prema policijskim organima ponašala se oholo. Zbog toga su policijski organi bili prinuđeni da je odvedu u policiju. Ali ni tamo dama nije htela o sebi da kaže ništa. Prilikom pretresa kod nje je nađena samo jedna cedulja, na kojoj je bilo ispisano ime Katarina Plevljanka, a ona je izjavila da se tako zove, međutim policijski organi u to sumnjaju i za to je ova dama bila zadržana u pritvoru, dok se ne utvrdi njen identitet.

Čim su je zatvorili u jednu zasebnu sobu ova dama je odmah pokušala da izvrši samoubistvo na taj način, što je od marame i šala napravila omču koju je privezala o jednu gredu na tavanu. U momentu kada je mislila da nema nikoga u blizini, ona je primakla ispod omče jedan trupac, koji je bio u sobi i pošto se popela na nj, namakla je omču na vrat i odmah odgurnula nogom trupac. Pad trupca čuo je poslužitelj i potrčao da vidi šta se desilo u sobi. Kada je video ženu kako visi i koprca se o užetu, alarmirao je činovnike i osoblje policije, koji su odmah utrčali kod samoubice i presekli omču. Samoubica je na vreme skinuta i ostala je u životu.

Sudeći po mnogim stvarima policija veruje, da je nepoznata dama iz boljih krugova iz Beograda i da je došla u Obrenovac iz očajanja, s namerom da izvrši samoubistvo. Ova nepoznata dama je crnomanjasta i vrlo lepa i priča se da je verena sa inženjerom iz Beograda.

Vreme, 28.12.1934.

Comments

comments