Razglednice Obrenovca

Razglednice Obrenovca

razgledinca-obrenovca53-300x230Pre nekoliko meseci nakon objavljivanja jedne stare razglednice Obrenovca na fejsbuku, nekoliko Obrenovčana je pokrenulo inicijativu da se na jednom mestu pokušaju sačuvati sve razglednice Obrenovca koje se danas mogu pronaći.
Dogovor je da to mesto bude Biblioteka “Vlada Aksentijević”.
Pokrenuta je i fejsbuk stranica o već postojećem projektu “Hronologija Obrenovca”.

Projektom “Hronologija Obrenovca” omogućava se građanima Obrenovca, ali i svim drugim zainteresovanim istraživačima i čitaocima, da na jednom mestu nađu sve relevantne događaje i informacije iz istorije Obrenovca, sa podacima o tome kada i gde se nešto dogodilo i koji su izvori koji to potvrđuju.

Možete se uključiti i podržati projekat, a ja ću ovaj put doprineti sa razglednicama Obrenovca. U galeriji koju možete pogledati ispod ima različitih razglednica iz različitog perioda. Neke sam pronašao na Internetu, dosta su mi pomogli Ivana, Aleksandar i Tamara, a dosta ih i imam, pa sam ih skenirao za ovu priliku.

photocrati gallery

Ako imate neku razglednicu Obrenovca, bilo da je ima ili da je nema u ovoj galeriji, slobodno je možete odneti u našu biblioteku, tamo će biti sačuvana i za sutra.

Duško Krstić
www.duskokrstic.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top
error: Sadržaj je zaštićen.