Obrenovac, 24. decembar
Radnički klubovi osnivaju se kod nas sve više. Fudbal među radnicima postaje sve popularniji.

Tako je, pre kratkog vremena, osnovan i u Obrenovcu Radnički sport klub. Ovaj  mladi klub, iako osnovan  pre kratkog vremena, već je imao znatne uspehe. Organizacija u klubu je izvršena na zadovoljstvo svih članova. Jednodušnost i harmonija vladaju među članovima, što klubu omogućava pravilan  rad. Vođa sekcije je g. Dimitrijević, bivši igrač beogradskog “Železničara” i “Jedinstva”, pod čijim vođstvom klub niže uspeh za uspehom. Od rezulatata vredno  je pomenuti: Sa S. k. “Slogom” iz Beograda 2:1, “Palilulcem” 0:1, “Anastasom” 4:3, “Herojem” 2:2, “Železničarem” 3:1.

Tim raspolaže nekolicinom odličnih igrača koji zaslužuju punu pažnju. I ostali ne izostaju za najboljima, jer tim pretstavlja jednu homogenu celinu.

Sve u svemu “Radnički”, na čelu sa Dimitrijevićem, predstavlja tim s kojim se u budućnosti ima mnogo računati. Uskoro “Radničkom” u Obrenovac odlazi odlična ekipa reprezentacije drugog razreda. I to je jedan od dokaza da je mladi klub rapidno napredovao i da je na sebe svratio pažnju.

D.

Pravda, 26.12.1937.

Comments

comments