Napredak Radničkog iz Obrenovca

Napredak Radničkog iz Obrenovca

Obrenovac, 24. decembar
Radnički klubovi osnivaju se kod nas sve više. Fudbal među radnicima postaje sve popularniji.

Tako je, pre kratkog vremena, osnovan i u Obrenovcu Radnički sport klub. Ovaj  mladi klub, iako osnovan  pre kratkog vremena, već je imao znatne uspehe. Organizacija u klubu je izvršena na zadovoljstvo svih članova. Jednodušnost i harmonija vladaju među članovima, što klubu omogućava pravilan  rad. Vođa sekcije je g. Dimitrijević, bivši igrač beogradskog “Železničara” i “Jedinstva”, pod čijim vođstvom klub niže uspeh za uspehom. Od rezulatata vredno  je pomenuti: Sa S. k. “Slogom” iz Beograda 2:1, “Palilulcem” 0:1, “Anastasom” 4:3, “Herojem” 2:2, “Železničarem” 3:1.

Tim raspolaže nekolicinom odličnih igrača koji zaslužuju punu pažnju. I ostali ne izostaju za najboljima, jer tim pretstavlja jednu homogenu celinu.

Sve u svemu “Radnički”, na čelu sa Dimitrijevićem, predstavlja tim s kojim se u budućnosti ima mnogo računati. Uskoro “Radničkom” u Obrenovac odlazi odlična ekipa reprezentacije drugog razreda. I to je jedan od dokaza da je mladi klub rapidno napredovao i da je na sebe svratio pažnju.

D.

Pravda, 26.12.1937.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top
error: Sadržaj je zaštićen.