Održan prvi solistički koncert

Održan prvi solistički koncert

Prvi solistički koncert hora “Obrenovačke devojke” predstavlja, nesumnjivo, događaj koji valja pamtiti. U Obrenovcu se ne vodi anketa o tome šta je bio kulturni događaj godine, ali bi, bez sumnje, pomenuti događaj bio jedan od kandidata za to.

Hor postoji tek pet godina, dakle ni pola decenije, a već je postigao gotovo sve što se, bar kad su nagrade i priznanja u pitanju, može dobiti i osvojiti. Bio je treći, drugi i prvi na Festivalu omladinskih horova Srbije, dobio je nagradu na Jugoslovenskim horovskim svečanostima, niz diploma i pohvala. Ovaj amaterski kolektiv koji čine učenice Obrazovnog centra, dobitnik je Oktobarske nagrade Obrenovca i Oktobarske nagrade Beograda. Nastupao je na radiju i televiziji, gostovao na stanicama dnevne štampe. Jednom rečju, iako mlad postigao je mnogo, više nego što su i najveći optimisti mogli pretpostaviti.

Prvi samostalni koncert imao je dva dela: u prvom delu su izvedene pesme posvećene Drugu Titu, a u drugom pesme po slobodnom izboru. U tom programu su nastupili obrenovački pesnici Jelena Tošić i Miladin Kostić. Hor je izveo samo deo svog bogatog repertoara. Kompozicije su izvedene stilski doterano, tako da je čitav ansambl bio u stvari jedan glas. Soprani su delovali sveže što je i ranije bila odlika Hora. Sve deonice urađene studiozno bez ikakvih propusta. Hor ima svoju originalnu, specifičnu boju što je na koncertu potvrđeno.

Dirigent Dragiša Vujošević svakako najzaslužniji za uspeh hora posle koncerta rekao je: srećan sam što smo se u pravom svetlu predstavili našim sugrađanima. U naš rad dosta je uloženo, pa je ovaj koncert naša zahvalnost svima koji su nam pomagali. Mislim da tek sada dolazi naše vreme i ubeđen sam da ćemo tek zablistati.

 

P.N.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top
error: Sadržaj je zaštićen.